Manşet HaberSağlık Personeli Haber

Hastanede Acil Servis Doktoru Abdullah Ercan ve Koordinatör Yunus Karayılan’a Saldırı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde alkollü hasta, acil serviste görevli doktor Abdullah Ercan ve sağlık personeli Yunus Karayılan’a saldırdı. Yaralanan doktor ve sağlık görevlisi tedavi edildi. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan olay sonrası saldırgan adliyeye götürüldü.

Daha sonra zanlı, adli kontrol şartıyla salıverildiği bildirildi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Recep BENTLİ, Kınıyorum

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Recep BENTLİ olau üzerine açıklamada bulundu, BENTLİ;
“13.11.2021 Cumartesi akşamı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin acil servisinde bir kez daha sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulandığı haberini aldık. Bir doktorumuz ve acil servis görevli koordinatörümüz alkollü bir şahıs tarafından darp edildiler. Kendisine yardım edilmeye çalışılırken, yardım eden kişiye şiddet uygulamak toplumun hiç bir kesiminde makul karşılanamaz. Hastalarımızın sağlığını her şeyden üstün tutan sağlık personeline yapılan alçakça saldırıyı ve şiddet uygulayan herkesi kınıyorum.

Sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; sağlıkta şiddetin sona ermesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başhekim Doç. Dr. Serdar Deniz’den Tepki

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki göstererek, “Dün akşam hastanemiz Acil Servisinde, alkollü olduğu belirtilen hastaya müdahale esnasında, hasta tarafından Acil Servis Hekimimiz ve Acil Servis Koordinatörümüzün darbedildiği üzücü bir olay yaşanmıştır. Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin her türünün karşısında olacağımızı, şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyorum. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu ve benzeri tüm çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu