Manşet HaberSağlık Personeli Haber

3600 ek gösterge, son dakika

Hemşire 3600 ek gösterge

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.  Memurların maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyesini doğrudan etkileyen 3600 ek gösterge konusunda tarih netleşmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, teknik görüşmelerde sona yaklaşıldığını belirterek, “Şubatta açıklayacağız” dedi.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ MAYIS’TA MECLİS’TE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, teknik görüşmelerde sona yaklaşıldığını belirterek, “Teklif mayısta TBMM’ye sunulacak. Şubatta açıklama yapabiliriz.” Bilgin, “Diğer bakanlıklarla çalışmalarımızı başlattık, bitireceğiz. Düzenleme mayısta Meclis’te olacak. Kurumlar arası görüşme, teknik çalışma yapılıyor. Şubatta buna ilişkin bir açıklama yapılabilir.” diye konuştu.

3600 Ek Gösterge İle Hemşirelere Ne Kadar Artış Sağlayacak?

30 yıl hizmeti bulunan öğretmen, polis ve din görevlileri 3600 ek gösterge kapsamına girdiklerinde emekli aylıkları 1.234 TL artarak 6 bin 826 TL’ye, bir yıllık ikramiye tutarı da 8 bin 204 TL’ye yükselecek. Hemşirelerin ise emekli aylıkları 1.391 TL artarak yine 6 bin 826 TL olacak.
Hemşirelerde ise artış sırasıyla 1.304 TL ve 1.477 TL olacak. Ek göstergedeki artış söz konusu mesleklerde görev yapan memurların emeklilik ikramiyesini de artıracak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu