Sağlık Personeli Haber

3600 Ek Gösterge

Sağlık Bakanlığı 3600 ek gösterge çıkacak mı? Sağlık personeli, öğretmen, polis, ve din görevlilerinin merak içerisinde beklediği 3600 ek göstergede son gelişmeleri sizler için arşatırdık…

3600 ek gösterge ne zaman? Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Kanunu’na bağlı olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu ek göstergeden yararlanabiliyor. Bu nedenle gözler 3600 ek göstergenin ne zaman çıkarılmayacağına çevrilmiş durumda. Peki, Sağlık Bakanlığı 3600 ek gösterge çıkacak mı? İşte konuyla ilgili kamuoyuna yansıyan son dakika açıklamaları…

3600 ek gösterge son durum kimleri kapsıyor?

Öğretmen, polis, hemşire, doktor, din görevlileri gibi birçok memuru kapsayacak. Yasalaşması durumunda verileceği tarih ve diğer detaylar da ortaya çıkmış olacak.
Ayrıca; şube müdürleri, şefler, daire başkanları, müfettişler, kariyer meslekler, uzmanlar, genel müdür yardımcıları, üniversitelerdeki genel sekreterler, daire başkanları gibi idareci kadroları da kapsayabilecek. Bu noktada idareci olmayan memur kadrolarının da gözden geçirilmesi bekleniyor.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge ile ilgili, “Memurlara 3600 ek gösterge sözü veren biziz. Bunu toplu sözleşmeye koyan biziz. Önümüzdeki senenin sonuna kadar bu meselenin çözüleceğinin sözünü veren de biziz” dedi. ‘3600 gösterge ne zaman çıkacak’ sorusu bu açıklamayla yanıt buldu. 3600 ek gösterge düzenlemesinin 2022 yılı içerisinde bitirileceği tahmin ediliyor.

Memur ya da emekli maaşları ne kadar artacak?

Memurların maaşları ve ikramiyeleri hesaplanırken unvanlarına kıdemlerine derecelerine ve ek göstergelerine bakılıyor. Dolayısıyla ek göstergesi 2200 olan bir memura göre 3600 olan bir memurun emekli maaşı yüzde 20-25 daha fazla oluyor. İkramiye de buna göre artıyor.

 

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge memurların aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve emekli ikramiyelerini belirleyebilmek için gerekli olan önemli bir unsurdur. Ek göstergesinin yüksek olması emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu sebeple memurlar bulundukları unvanların 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedir.

Ek göstergesi 3600 olan bir devlet memuru ile 2500 olan bir devlet memurunun alacağı zam oranı ve maaş miktarı aynı değildir. 657 sayılı Devlet Kanunu’na bağlı olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu bu sebepten dolayı ek göstergelerinin artmasını beklemektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu