BakanlıkŞehir Hastaneleri

Ankara Şehir Hastanesi Açılışında Bakan Fahrettin Koca’nın Konuşması

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Ankara Şehir Hastanesi Açılışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca;

“Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük hastanesi olan bu sağlık kompleksi, sadece bir hastane değil, her biri alanında özelleşmiş hastanelerden oluşan bir hastaneler şehridir. Bu şehir, 1 milyon 312 bin metrekare kapalı alana sahip 8 ayrı hastaneden oluşmaktadır. Genel hastane yanında, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Nörolojik Bilimler ve Ortopedi Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, toplamda 3 bin 704 nitelikli yatağa sahiptir, 674 adet yoğun bakım yatağı ile her düzeyde yoğun bakım hastalarımızı kabul edecektir. İçinde hibrit ameliyathane olarak adlandırılan son teknoloji ile donatılmış, müdahale ve görüntüleme işlemlerinin aynı anda yapılabildiği ameliyathaneler olmak üzere, toplamda 131 tam donanımlı ameliyathane mevcuttur. 904 adet hasta muayene odasında aynı anda hasta kabul edilebilecek kapasiteye sahiptir. Günde 30 bin hastaya hizmet vermesi beklenmektedir.”

Kamu özel iş birliği sayesinde 3,5 yılda böylesine kapsamlı bir tesisin hizmete açılabilmesinden iftihar ettiklerini aktaran Koca, bu vizyonun ortaya konmasında, projenin tasarlanmasında ve hayata geçirilmesinde öncülük eden ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Şehir hastanelerini, dünyaca bilinen bir marka yapma kararlılığındayız”

Sağlık Bakanı Koca, şehir hastanelerini sağlıkta gelinen ve hizmetin alınabildiği son nokta olarak hedeflediklerini vurgulayarak, bu hastanelere başvuran her hastanın sağlıkla ilgili sorunlarının tamamını bir merkezde sonuçlandırmasını amaçladıklarını kaydetti.

Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehir hastanelerinin kapılarını üniversitelerimize açmanın, hem nitelikli insan kaynağını kaliteli hizmete dönüştüreceğine, hem de üniversitelerimize yeni bir açılım fırsatı vereceğine inanıyorum. Bu yapının belli teşvik modelleriyle desteklenmesi ileri eğitim ve beceri gerektiren özellikli tıbbi hizmetlerin başarıyla verildiği mükemmeliyet merkezlerini kurmamızı sağlayacak. Şehir hastaneleri, sadece kamu özel iş birliği ile yapılan hastaneler değil, yeni dönemde fonksiyonel yapısı ile farklılık gösteren, özellikle bulunduğu bölgede son noktada sağlık hizmetinin verildiği, hastanın artık başka bir sağlık kurumuna sevk edilmediği, üniversitelerin de içinde olduğu, iş birliği ve birlikte kullanım protokolüyle eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü müstesna bir üs olacak. Şehir hastanelerini, dünyaca bilinen bir marka yapma kararlılığındayız. Ülkemizin potansiyelini dünyaya açacak, sağlık turizminde önde olan hemen her ülkeden daha iyi bir alt yapıya sahibiz.”

“Bölgeyi bir ‘Sağlık Teknolojileri Vadisi’ne dönüştürmek istiyoruz”

Ankara Şehir Hastanesinin, Hacettepe, ODTÜ, Bilkent gibi sayılı büyük üniversitelerin kavşak noktasında bulunduğunu belirten Koca, şöyle devam etti:

“Bu bölge bir ‘eğitim ve bilim kenti’ olduğu kadar artık bir ‘sağlık kentidir’. İhtiyacımız olan, eğitimin, bilimin, araştırmanın sağlık hizmeti ile kucaklaşması ve yenilikçi teknolojilere dönüşmesidir. Bu kucaklaşmayı tensibinizle başarmak ve bu bölgeyi bir ‘Sağlık Teknolojileri Vadisi’ne dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Sağlık Enstitüleri’nin, üniversitelerimizin ve girişimcilerimizin devletimizin desteği ile büyük bir sinerji yakalaması ve sağlık teknolojilerinde yerlileştirme ve millileştirme adına büyük bir adım atması mümkündür.”

Bakan Koca, sağlık turizmini de bir devlet politikası haline getirip, kuruluşu gerçekleştirilen Ulusal Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) marifetiyle kapasiteyi dünyaya duyurmayı hedeflediklerini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu