GenelManşet HaberÖzel HaberSağlıklı Yaşam

Diyabete iyi gelen besinler nelerdir?

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Diyabete iyi gelen besinler nelerdir?.. Kan şekerini düşüren 3 bitki.. Kan şekeri seviyelerini sağlıklı bir şekilde korumak, vücudun genel sağlığı için çok önemlidir. Ve ayrıca bazı besinler, kan şekeri seviyelerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilir. Sürekli değişen ve belirsiz kan şekeri durumları, vücudun normal çalışma yeteneğini etkileyebilir. Ve hatta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabildiği bilinmektedir. Bundan dolayıdır ki doğada bulunan bazı şifalı bitkiler, kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilmektedir. Dahası ise şifalı bitkilerin akut ve kronik hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğunu gösteren çok sayıda çalışma da vardır. Bitkiler ayrıca yiyecek ve içeceklerin lezzetini, aromasını ve rengini artırır.

ÇEMEN OTU KAN ŞEKERİ HASTALARINA İYİ GELİR Mİ?

Çemen otu tohumları, çözünür lif bakımından zengindir. Bundan dolayıdır ki bu da sindirimi ve karbonhidratların emilimini yavaşlatarak kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Bu nedenle bu tohumların şeker hastalarının tedavisinde etkili olabileceği öne sürülmüştür. Çeşitli klinik araştırmalar, çemen otu tohumlarının kan şekeri seviyelerini düşürerek hem tip 1 hem de tip 2 diyabetle ilişkili metabolik semptomları iyileştirebileceğini göstermiştir. Bir çalışmada Hindistan’daki araştırmacılar, 6 ay boyunca her gün sıcak suya batırılmış 10 gram çemen otu tohumu alan tip 2 diyabet hastalarının açlık kan şekeri seviyelerinde önemli bir düşüş olduğunu buldu. Diyabete iyi gelen besinler nelerdir? Başka bir çalışmada, araştırmacılar, 10 gün boyunca 100 gr yağsız çemen tohumu tozu alan tip 1 diyabetli bireylerin açlık kan şekeri seviyelerinde önemli düşüşler ve gelişmiş glikoz tolerans testi olduğunu bulmuştur.

TARÇIN DİYABETE İYİ GELİYOR MU?

Araştırmalar, tarçının kan şekeri düzeylerini iyileştirmeye ve insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Çin’den yapılan bir araştırma, iki ay boyunca 500 mg tarçın özütü takviyesinin açlık insülini, glikoz, toplam kolesterol ve LDL kolesterolü düşürdüğünü ve yüksek kan şekeri seviyelerine sahip erkek ve kadınların insülin duyarlılığını artırdığını buldu. Tip 2 diyabetli bireylerde yapılan bir başka çalışma, günde 1, 3 veya 6 gram tarçın alımının açlık glikoz seviyelerini, trigliseridleri, LDL kolesterolü ve toplam kolesterolü düşürdüğünü buldu. Yazarlar, tarçının tip 2 diyabetli kişilerin diyetine dahil edilmesinin, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla ilişkili risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olacağını öne sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu