
Arka arkaya gelen büyük depremlerden sonra herkesin aklına bulunduğum yer deprem alanına giriyor mu? sorusu…
İşte sizler için İstanbul deprem bölgesi mi? İstanbul da deprem olsa hastanelerin kapasiteleri kaç? soruların cevabını araştırdık. İşte detaylar…
İstanbul deprem bölgesi mi?
İstanbul deprem bölgesi bakımından riskli mi? deprem bölgesinde mi? İstanbul’da depreme dayanıklı semtler hangisi? İstanbul deprem riskli ilçeler….
Bilim Adamları İstanbul depremi konusunda uyarılarına devam ederken vatandaşlar ise İstanbul deprem riski olan ilçeler hangileri, İstanbul’da depremden en az ve en çok etkilenecek ilçeler neresi? sorularını sormakta. İşte son depremden sonra büyük İstanbul deprem risk haritası detayları…
Türkiye’nin Deprem Tehlike Haritasına baktığınızda, İstanbul 1-2 bölge 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde olduğunu görüyoruz.
Depreme dayanaklı ilçeler:
Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Esenler, Kemerburgaz – Göktürk, Sultanbeyli, Beykoz’un kıyıdan uzak yüksek bölgeleri, Maltepe’nin kıyıdan uzak bir bölümü, Çekmeköy, Sultangazi, Başakşehir’in büyük bölümü, Sarıyer’in sahilden uzak bulunan bir bölümü, Arnavutköy, Maslak, Alibeyköy
İstanbul’da orta riskli deprem bölgeleri
Beşiktaş, Ortaköy Dereboyu, İstinye çukuru, Tarabya çukuru, Üsküdar çukuru, Beylerbeyi çukuru, Küçüksu çukuru, Paşabahçe-Beykoz çukuru, Topkapı, Bakırköy, Bahçelievler, Merter, Şirinevler (bir kısmı), Halkalı, Nakkaşdere, Esenkent, Ömerli, Büyükçekmece, Tepecik (Tepecik, Akören ve Pomak’ın güney kısmı), Selimpaşa, Silivri, Çanta, Gümüşyaka, Kavaklı, Yakuplu, Esenyurt, Avcılar, Ambarlı, Firuzköy, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Ataköy ve Zeytinburnu, Çayırbaşı çukuru, Karaköy, Tophane, Salıpazarı, Ortaköy , Eyüp, Alibeyköy, Sütlüce, Balat, Kasımpaşa ve Güngören’in sahil kesimi, Kadıköy (Kurbağalıdere), Moda (denize bakan kısmı), Küçükyalı, Kartal (Rahmanlar bölümü), Tuzla (dere kısmı), Dilovası, Eminönü (Cankurtaran, Şehzadebaşı, Fatih, Çarşamba, Edirnekapı’nın güneyinde kalan kısım).
İstanbul’da deprem için en riskli ilçeler
Zeytinburnu Ayamama Deresi, Küçükçekmece Gölü’nün doğusundaki Nakkaşdere alüvyonları, Azaplı yöresi (Altınşehir’in alçak kesimleri), Ispartakule (Alibey Yarımadası’nın batı kısımları), Kanarya (Firuzköy kıyıları), Esenkent, Avcılar (Küçükçekmece Gölü ve Marmara Denizi’ne bakan kıyıları), Ambarlı ve Haramidere, Ataköy’ün bulunduğu kesimler, Florya (batısındaki heyelan alanları) Küçükçekmece kıyıları.
İstanbul da hastanelerin kapasiteleri kaç?
İstanbul’da Sağlık Bakanlığı 2020 verilerine göre toplamda 46.382 hasta yatağı bulunmaktadır.
İstanbul Sağlık Bakanlığına bağlı 25.644, üniversite hastaneleri 5.434, özel hastane 15.304 toplamda 46.382 hasta yatağı bulunmaktadır.