Şehir Hastaneleri

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuştu…

 

Yeni Asır’a bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop  bugüne kadar yüzde 60’ı tamamlanan Şehir Hastanesi inşaatını anlattı.

Hastane inşaatını yürüten Türkerler ve Gama Holding ortaklığının Proje Koordinatörü Murat Pektaş da bize eşlik etti. 2 bin kişinin çalıştığı projede kaba inşaat büyük ölçüde bitti. İzmir’de hastaneye ulaşımın çok zor olacağı şeklinde oluşturulmak istenen algının doğru olmadığını da bizzat gördük. Bornova’dan çevre yolunu kullanarak hastaneye 5-10 dakikada ulaştık. Hastanenin bağlantı yollarının genişletilmesi için de çalışma yürütülüyor. Öztop, 2020’nin ikinci yarısında açılması hedeflenen hastaneyle ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:

Hastane ne zaman hizmete açılacak?
2020’nin ikinci yarısında hastanenin açılışı gerçekleştirilecek. Bir taraftan hastane binası tamamlanırken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da sağlık hizmeti sunumuna ilişkin; planlamalar, toplantılar, saha ziyaretleri aralıksız sürüyor. Çalışmalar hassas ve bir denge içerisinde yürütülüyor.

Hastane için toplam ne kadar yatırım yapılacak?
Sağlık tesisinin yapımı ve bünyesinde bulunan ekipmanın temini için gerekli toplam sabit yatırım tutarı KDV hariç    1 milyar 253 milyon lira.

Hastane tamamlandığında kimler tarafından işletilecek? Sağlık Bakanlığı tarafından mı yoksa yatırımcı firmalar tarafından mı?
Aynen şu an Sağlık Bakanlığı tarafından yönetilen ve işletilen, topluma sağlık hizmeti sunan devlet hastaneleri gibi Bayraklı Şehir Hastanesi de Sağlık Bakanlığınca yönetilecek, işletilecek.

Hastane açıldıktan sonra vatandaşlar buradan nasıl yararlanacak? Vatandaştan muayene, tetkik, tahlil ve görüntüleme gibi konularda katkı payı istenecek mi?
Bayraklı Şehir Hastanesi bir devlet hastanesi çalışma prensibiyle hizmet verecek olup, vatandaştan herhangi bir katkı payı alınmayacak.

Bu hastane İzmirliler için ne gibi avantajları beraberinde getirecek? İzmirlilere somut hangi faydaları olacak?
Bayraklı Şehir Hastanesi’nde bulunan bütün odalar nitelikli olarak tek ve iki kişilik banyolu tuvaletli olarak yapılmaktadır. Poliklinik, Yoğun Bakım, Ameliyathane, Endoskopi, Kemik İliği Merkezi, Yanık Merkezi, Radyoterapi Merkezi, Nükleer Tıp, Görüntüleme, Laboratuvar gibi tanı ve tedavi alanlarında nitelik ve nicelik olarak artış sağlanacak Hastanemiz tamamlandığında sunulan hizmet kalitesi, hizmete ulaşma hızı son teknolojik cihazların mevcudiyetiyle çok önemli hizmetler sunacak. Yeni açılacak Şehir Hastanesi, konsept olarak Avrupa standartlarının üstünde; odalarından ameliyathanesine, acilinden yoğun bakıma kadar, her seviyede üst segmentte hizmet verecek. Son teknolojik cihazlar, işinde uzman doktorlarımız, özverili güler yüzlü çalışanlarımızla sağlık turizmi kapsamında tüm cerrahi ve dâhili kliniklerimizde her türlü teşhis, tedavi, ameliyat yapılabilecektir.

İzmir’in en önemli hedeflerinden biri de sağlık turizminde gelişim göstermek. Şehir Hastanesi’nin bu hedefe katkısı ne olacak?
Dünyadaki payı bugün 100 milyar doları aşan sağlık turizminde Türkiye de önemli ataklar yaparak, hastane altyapılarını bu sektöre göre düzenlemeye başladı. Özellikle modern tıbbi cihazları, yetişmiş insan gücü ve deneyimli uzman kadrosu ile şehir hastanelerinde, sağlık turizminden pay almak için önemli adımlar atılıyor.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAĞIZ
Özellikle çalışmalarına hızla devam edilen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ile uluslararası hastaların çekim merkezi olmayı hedefliyoruz. Sağlık turizmi, sağlığın ihracatıdır. Bu ihracatı yapabilmek için belirli kaliteye ulaşmak gerekir ve İzmir Şehir Hastanesi ile bu kalitenin zirvesine oturacak. İzmir’in dünya çapında bir sağlık destinasyonu olarak markalaşması sürecine İzmir Şehir Hastanesi öncülük edecek. Şehir hastanesi, İzmir’in sağlık turizm potansiyelini harekete geçireceğini aynı zamanda tüm turizm kollarının da bundan olumlu etkileneceği kanaatindeyiz. Sağlık turizmi sadece medikal turizminden ibaret değildir. Tedavi için İzmir’e gelecek olan yabancı hastaların termal, emekli, engelsiz, sağlıklı beslenme, saç ekimi ve estetik gibi sağlık turizmi dallarını da canlandıracaktır. Böylelikle otellerin hem yaz hem de kış doluluk oranları artacak İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

SAYILARLA İZMİR ŞEHİR HASTANESİ

Toplam proje alanı: 618 dönüm
Kapalı alan: 633 bin metrekare
İnşaatta çalışan sayısı: 2 bin
Genel Hastane yatak sayısı: 715
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yatak sayısı: 424
Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi yatak sayısı: 380
Onkoloji Hastanesi yatak sayısı: 141
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yatak sayısı: 300
Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi yatak sayısı: 100
Kampüs toplam yatak sayısı: 2 bin 60
Poliklinik sayısı: 414
Ameliyathane sayısı: 51
İstihdam edilecek personel sayısı: 7 bin 500 – 8 bin
Günlük hizmet verilecek poliklinik sayısı: 50-55 bin
Günlük toplam insan sirkülasyonu: 70-75 bin
Toplam hafriyat miktarı: 4 milyon metreküp
Yapılan dolgu miktarı: 1 milyon metreküp


Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Ulaşıma Dair Özel” programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu. Programın 2. bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. İzmir ulaşımının röntgeninin çekildiği programda Soyer ve belediye bürokratları İzmir ve kent ulaşımına dair önemli ifadeler kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılında açılması planlanan Bayraklı’daki şehir hastanesine ilişkin “Şehir hastanesi anlaşılır gibi değil. Bu kadar büyük bir yatırım yapıyorsunuz ve yolunu düşünmüyorsunuz. İnsanlar nasıl gidecek? Biz yine de üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Soyer, İstanbul ve Ankara ile karşılaştırılmayacak kadar rahat bir trafiğimiz olduğunun altını çizdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün imkanlarından çok daha fazlasına sahibiz, onlara da yardımcı oluyoruz. Elbette trafik sıkışıklıkları yaşıyoruz ama bütün bunların çözümüyle ilgili de uğraşıyoruz. Akıllı Trafik Uygulaması ile trafiğe nefes aldıracak projelerimiz var. İzmir trafiği bir sorundur, bu sorunu çözmeye muktediriz. En önemli örneklerinden biri Alsancak’ta yapacağımız çalışmadır. Hocazade Camii ile Havagazı Fabrikası arasında trafiği yer altına alıyoruz. 2020 yılı içinde ihalesine çıkacağız. Üstünde de bir yeşil alan ortaya çıkacak. İlerleyen yıllarda ‘Eskiden burada trafik çok sıkışırdı’ denecek.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu