Hastaneler

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Hasköy Diyaliz Merkezi

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Türkiye’nin  diyaliz merkezleri arasında önde gelen kuruluşu olan SBÜ Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı olarak Hasköy Diyaliz merkezi Güneşevler Mah. Malazgirt Cad 128.sok no:8 Hasköy Semt Polikliniğinde, yetkin personeli ile SBÜ Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinikleri desteğiyle birlikte, HBs 2, HCV 1 toplamda 31 hemodiyaliz makinesi ile hizmet vermektedir.

Haftanın 6 günü (Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma Cumartesi) 07:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Belirli güzergahlarda, hasta ulaşım servis hizmetleri mevcuttur. Hizmet verilemeyen Ankara içi güzergahlara uygun olmayan hastalar için Büyükşehir Belediyesi yada ikamet ettikleri İlçe Belediye servis araçlarından destek alınmaktadır.

Merkezden faydalanmak isteyen hastalar eğer başka bir merkezde takipli hemodiyaliz hastası iseler; merkezlerinden alacakları epikriz raporu ile veya yeni tanı böbrek hastaları iseler SBÜ Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Nefroloji bölümünde muayene olduktan sonra alacakları rapor ve T.C. nolu resmi kimlik ile bu merkeze başvurabilirler.

Hastaların Nefroloji veya diyaliz harici sağlıkla ilgili sorunları SBÜ Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesine ilgili poliklinikleri ile görüşülerek giderilmeye çalışılmaktadır.

Tıbbi Hizmetleri

Merkezdeki ekibin tecrübesi, yakın takibi, etkin tedavisi ve hastaneye yatışın kolay olması nedeniyle, takipli hastalar uzun ve kaliteli yaşam sürme avantajını sunmaktadır.

 

Sosyal Hizmetlerimiz

Aylık vizitlere diyetisyen eşlik etmektedir.

Özellikli hastalar için sosyal hizmet uzmanı ile görüşme imkanı sağlanmaktadır.

Diyaliz Hizmetleri

Nefroloji uzmanlarının önderliğinde, SBÜ Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesinin temelinde yatan disiplin, çalışkanlık ve özveri ile hastaların takip – tedavilerini yürütmektedir. Her ayın başında yapılan kan tahlilleri sonuçlarına göre hastaların tedavileri; Nefroloji uzmanları, diyaliz hekimleri, uzman diyetisyenler tarafından düzenlenerek, hasta veya hasta yakınlarına anlatılarak paylaşılır. Ay boyunca, düzenlenmiş tedavi ve uygulamalar güler yüzlü, hasta takiplerinde yakın ilgili, uzman hemşire kadrolarınca yürütülmektedir.

Hastaların diyaliz giriş yöntemi olarak kullandıkları katater ya da fistül ile ilgili problemleri SBÜ Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesinin Girişimsel Radyoloji bölümü ile görüşülerek giderilir ve yine yeni fistül oluşumu işlemleri hastane bünyesinde görüşülerek yapılmaktadır

Sağlık hizmeti sunumu sırasında hastanın fiziksel, psikolojik ve sosyal mahremiyeti düşünülerek hasta yakınları diyaliz salonlarına alınmamaktadır. Hasta yatakları arasında hasta mahremiyetini sağlayacak perde mevcuttur. Çocuk hastalar, madde bağımlıları, hamileler gibi özellikli hasta gruplarında hastanın birinci derece yakını hastanın yanına alınmaktadır.

Hasta muayenesi paravan veya perde arkasında, üçüncü kişilerin görmesi engellenerek yapılır. Hastanın izin verdiği kişiler ve hekimin bulunmasında yarar gördüğü yakınları kalabilir. Merkezde, uygulama alanlarında, hasta odalarında kontrolsüz girişlerin önlenmesi gereken durumlarda kapının dışarıdan açılması engellenir.

Hastanın bedeni üzerinden yapılan tüm uygulamalarda özel mahremiyet bölgesinin açılmasını gerektiren durumlarda, olması gereken görevliler dışındakiler bu ortamda bulunulmaz.

Hastanın vermiş olduğu tıbbi öyküsü ve diğer konuşmaların hasta ve hekimin izini olmayan üçüncü kişiler tarafından duyulmasına izin verilmez. Hastanın tıbbi bilgileri ve öyküleri başka ilgililere aktarılırken gizlilik ilkesi korunarak gerekli özen gösterilir. Hastanemizin tüm çalışanlarının hastalarımıza özel olan bilgileri tesadüfen ya da görevleri sırasında şahit oldukları bilgileri orada kalmasına özen göstermek ve diğer ortamlara taşımamak bakımından sorumludur. Hasta dosyalarına ilgili görevliler dışında ulaşımın engellenmesi için hekim, hemşire, tıbbi sekreter tarafından gerekli önlemler alınır. Hasta dosyasını görmek isterse, hekimin izni ile bir görevli refakatinde ve yerinde görmesine izin verilebilir.

Her gelişte tanı ve tedavi hizmeti verilirken hastaya ait kimlik bilgilerinin doğru tanımlanması ve kimlik doğrulanması yapılarak; doğru hastaya, doğru işlem ve doğru tedavi yapılmasını sağlamak için hastanede hasta kabulü T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı veya ehliyet ile yapılır.

Doğru hastaya doğru işlemin yapılmasını sağlamak üzere, diyaliz tedavisi yapılan her hastaya kimlik tanımlayıcı kullanılır.

Teknik Özellikler

Diyaliz salonları; hastaların konforunu arttırmak için, plazma tv, kişiye özel kulaklık gibi özelliklerle donatılmıştır.

Her seans bitiminde makinelere iç ve dış dezenfeksiyon işlemi yapılmaktadır.

Su sistemi en son teknolojiye uygundur.

Kaynak: Dışkapı Web

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu