GenelKoronavirüsManşet Haber

Dünya’da 2 buçuk milyon kişi virüsten hayatını kaybetti

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Dünya’da 2 buçuk milyon kişi virüsten hayatını kaybetti.. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk COVID-19 vakaları yaklaşık bir yıl önce tespit edildiğinden bu yana, ülke ve dünya virüsü anlamada uzun bir yol kat etti. Halk sağlığı uzmanları, COVID-19 aşılarının geliştirilmesini bir “Herkül çabası” ve “müthiş bir zafer” olarak övüyorlar. Yanlış bilgi ve aşı tereddütünü ele alma, COVID-19’un uzun vadeli etkileriyle boğuşma ve gelecekteki bir pandemi olasılığına hazırlanma zorlukları devam ediyor. Yaklaşık bir yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk COVID-19 vakaları tespit edildi ve virüsün yayılmasını durdurmak için kilitlemeler ve kısıtlamalar getirildi. O zamandan beri ülke ve dünya, Amerika Birleşik Devletleri’nde 500.000’den fazla kişinin ve dünya genelinde 2,5 milyon insanın hayatına mal olan SARS-CoV-2 olarak bilinen virüsü anlamada uzun bir yol kat etti.

DOLAŞAN ÇOK SAYIDA SOLUNUM VİRÜSÜ VAR

Healthline dergisi geçen yıl öğrendiğimiz en büyük dersler ve pandeminin ikinci yılına girerken önceliklerimizin ne olması gerektiği hakkında üç bulaşıcı hastalık uzmanıyla konuştu. Hazırlık ve halk sağlığı finansmanının önemi..  COVID-19, 2020’nin başlarında Amerika Birleşik Devletleri’ni ilk kez vurduğunda, bilim adamları, nasıl bulaşabileceği, önlenebileceği veya tedavi edilebileceği hakkında çok az bilgi içeren yeni bir virüsle boğuşmak zorunda kaldı. Atlanta, Georgia’daki Emory Üniversite Hastanesi’nde hastalık uzmanı ve yardımcı baş tıp görevlisi. Dr. Colleen Kraft, “Dolaşan çok sayıda solunum yolu virüsümüz var, ancak yüzeylerde uzun süre yaşamamak, bulaşması o kadar kolay olmamak ve aerosol güdümlü olmamak açısından bize biraz hareket alanı sağlıyor” dedi. Kraft, ayrıca “COVID-19 için bu kadar hazırlıksız olmamızın nedeni tamamen yeni olmasıydı. Dünya’da 2 buçuk milyon kişi virüsten hayatını kaybetti.. Kimsenin bağışıklık sistemi bunu patlatıp aktaramaz, ”dedi

SAĞLIK DEPARTMANLARI İTFAİYE DEPARTMANLARINA BENZEDİ

Virüs aynı zamanda, birçok kişiyi ulusun bu büyüklükteki bir halk sağlığı krizine nasıl bu kadar hazırlıksız olabileceğini merak eden bir kaos dönemini de beraberinde getirdi. Uzmanlar, cevabın halk sağlığı sistemlerinin kirlenmesinde yattığını söylüyor. Nashville, Tennessee’deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Bulaşıcı Hastalıklar. Bölüm Tıp Profesörü Dr. William Schaffner, “Her şeyden önce, yerel, eyalet ve federal halk sağlığı departmanlarının desteğini azaltmamalısınız, ki bunu son 20 yıldır yapıyoruz,” dedi.  Schaffner, ayrıca sağlık departmanlarını yerel itfaiye departmanlarına benzetti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu