Şehir Hastaneleri

Manisa Şehir Hastanesinde Palyatif Bakım Ünitesi

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Şehir Hastanesi – Manisa Şehir Hastanesi

Manisa Şehir Hastanesi 10 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Ünitesi ile hizmet veriyor.
Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan SAKA; “27 Ekim 2018 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Manisa Şehir Hastanesinde Palyatif Bakım Ünitemizde 10 yataklı olarak hizmet veriyoruz. Palyatif bakımda düşkün, beslenme bozukluğu olan, son dönem kanser hastalarının destek tedavileri yapılıyor. Sadece hastalara yönelik değil hasta yakınları da hasta bakım konusunda verilen eğitimlerle beceri kazanıyor. Bu ünitede 1 Geriatri Uzmanımız var ki Türkiye’de sayılı merkezlerde bulunuyor. 6 hemşiremiz var bunların 3’ü uzman hemşire, 1 sosyal çalışmacı, 1 psikolog, 1 diyetisyen, 3 fizyoterapist, 3 destek elemanı, 3‘te temizlik elemanımız var. Şu an için 10 yatağımız ful kapasite çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde de artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Geriatri Uzmanı Dr. Saadet KOÇ OKUDUR; “Ülkemizde İç Hastalıkları Uzmanlığının bir yan dalı olarak 3 yıl Geriatri Uzmanlık eğitimi alınmaktadır. Geriatri, altmış beş yaş üzerindeki bireylerin o yaş grubuna özgü fiziksel, ruhsal ve tıbbi problemleri ile ilgilenen bilim dalı olarak tanımlanabilir. Palyatif bakım hizmetlerinde amaç altta yatan nedeni bulmak değil, altta yatan nedenin yaratmış olduğu olumsuz sonuçların giderilmesidir. Yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal sorunların erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi ile arttıran bir yaklaşımdır. Örneğin ileri evre kanser hastaları, ileri evre demans (bunama) hastaları, felç geçiren ve ağır sekel gelişen hastalar, immobiliteye (hareketsizlik) bağlı yatak yarası açılmış olan hastaların primer hastalığına yönelik tedavi girişimlerinin amaca ulaşamadığı durumlarda, hastanın duyduğu ağrının giderilmesi, beslenebilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılmasına odaklı bir bakım şeklidir” dedi.

Geriatri Uzmanı Dr. Saadet KOÇ OKUDUR; “27 yaşındaki hastamız Kamil BEKAR, trafik kazasına bağlı subaraknoid kanama dediğimiz travmaya bağlı beyinde kanama gelişmiş ve opere edilmiş, bir dönem yoğun bakımda izlenmiş. Solunum desteği ihtiyacı kalmaması ve bilincinin açılması üzerine Palyatif Bakım Ünitesine devir alındı ve hasta ağızdan beslenemediği için PEG (perkutan endoskopik gastrostomi) dediğimiz mideye tüp takılarak gerçekleştirilen bir beslenme yöntemi ile beslendi, fizyoterapi desteği, psikolojik ve sosyal destek ile süreç içerisinde hastanın genel fiziki ve ruhsal durumunda iyileşme gözlendi” diye konuştu.

Geçirdiği trafik kazası sonrasında Palyatif Bakım Hizmetlerinin desteği ile yaşam kalitesinde iyileşme olduğunu ifade eden Kamil BEKAR (27) ve yakınları “Hastane Yönetimine, Hekimlere, personele teşekkür ediyorum” dedi. Babası Mevlüt BEKAR; “19 Kasım 2018 saat 2 sıralarında eve gelirken arabayı kaydırıyor yağışlı havada, direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Saat 4 sıralarında beni aradılar. Baktım çocuk perişan. Biz buraya geldiğimizde çok umutsuzduk. Hastaneye yatışımızdan itibaren ilgilenen tüm sağlık personellerinden Allah razı olsun.” dedi.

 

Sağlık Web Haber

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu