Hastaneler

Hastane randevu alma

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Hastane randevu alma işlemi nasıl yapılır?

Hastanelerden randevu alabilmek için aşağıdaki yollardan birini tercih edebilirsiniz;

* ALO 182 çağrı merkezi

* https://www.hastanerandevu.gov.tr

* https://www.mhrs.gov.tr

* MHRS mobil uygulaması

 

Devlet hastanelerinden randevu almak artık kolaylaştı. İster telefon numarasından, ister internetten ve ister mobil uygulama üzerinden istediğiniz hastaneden istediğiniz bölüme randevu alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) tüm bu imkanları sağlıyor. Vatandaşlar ALO 182 çağrı merkezi, mhrs.gov.tr, e-nabiz.gov.tr ve mobil uygulamalar ile Türkiye’deki 829 kamu hastanesi, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile aile hekimlerinden 7 gün 24 saat randevu alabiliyorlar.

HASTANE RANDEVU NASIL ALINIR?
İnternetten hastane randevu almak istiyorsanız, mhrs.gov.tr adresine giriş yaparak üye kaydı yapmalısınız. https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresini ziyaret ediniz. Daha sonra MHRS randevu al bölümünden, “Yeni Üye” butonuna tıklayarak sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapın. Daha sonra sırasıyla; Tarih, il/ilçe, klinik, hastane, semt polikliniği, muayene yeri, hekim bilgilerini seçerek “Randevu Ara” butonuna tıklayın. Eğer seçtiğiniz tarihte uygun randevu varsa istediğiniz boş olan saatlere randevu alabilirsiniz. Eğer randevu yoksa “Aradığınız kriterlere uygun olduğu zaman sizi arayalım” seçeneğini seçebilirsiniz. Uygun randevu olduğu zaman kayıtlı telefon numaranızdan MHRS tarafından bilgilendirileceksiniz. Bu şekilde bilgisayardan randevu almış olursunuz

ALO 182 RANDEVU ALMA İŞLEMLERİ
İnternet kullanmayanlar ya da kullanmakta zorluk çekenler telefondan 182’yi arayarak müşteri hizmetleri aracılığı ile randevu alabilirler. Hastane randevu numarası yani hastane randevu telefonu ALO 182’dir. Acil aramalar kapsamında olmadığından normal tarifeniz üzerinden ücretlendirilirsiniz. Yani hastane randevu hattı ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla aynıdır. Örneğin ücretsiz dakikalarınız varsa bunlarda da geçerlidir.

E-DEVLET’TEN HASTANE RANDEVU ALMA
e-Devlet hesabınıza giriş yaparak hastaneden randevu alabilirsiniz. e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra “Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)” bölümünden randevu oluşturabilirsiniz.

Hastaneden Randevu almak için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu