Atamalar-Yeni Personel AlımıBakanlık

1200 ATT, 1200 ambulans şoförü alımı

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında 2021 yılı bütçesinin sunumunu yaptı ve salgındaki son durumu değerlendirdi. Bunun yanı sıra Bakan Koca’nın açıklamalarından personel alımı beklentisi de gündeme geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında “Bakanlığımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanı temel alan bir sağlık politikası izlemeye devam edecektir” diyerek “Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde üniversiteler ve özel yatırımcılar da rol almakla birlikte hizmetin büyük bir kısmı Bakanlığımız teşkilatınca yürütülmektedir. 934’ü hastane, 8 bini aile sağlığı merkezi olmak üzere toplamda 14 bini aşkın sağlık kuruluşumuzla hizmet vermekteyiz. 1 milyon 100 bini aşan sağlık çalışanı ile 83 milyonu aşkın insanımıza hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın uğraşı içindeyiz” şeklinde devam etti.

Bakan Koca, 2021 yılında 1200 ambulans sürücüsü alımı yapılması beklenirken ambulans şoförü ile birlikte işçi alımının yapılması bekleniyor. Ayrıca 2021 yılında 1200’den fazla paramedik, ATT, ambulans personeli alımının yapılması da beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu