Atamalar-Yeni Personel Alımı

2019/2 Aile Hekimliği İller Arası Yer Değişikliği

Sağlık Bakanlığı 2019/2 Aile Hekimliği İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu! Münhal Kadrolar ve Başvurular

Sağlık Bakanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aile hekimliği uygulaması kapsamında 2019/2 iller arası aile hekimliği yerleştirme işlemleri ve başvuru şartları yayımlandı.

Aile hekimliği uygulaması kapsamında 2019/2 iller arası aile hekimliği yerleştirme işlemi duyurusu yapıldı. İlan Metni ve Münhal kadrolar yayımlandı. Başvurular 20 Mayıs 2019 tarihi saat 18.00’e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır. My Memur olarak münhal kadroları aşağıdaki “PDF” dosyasında hazırladık. Ayrıca başvuru şartları ve tüm detayların yer aldığı duyuru metnine de aşağıdaki “PDF” dosyalarından ulaşabilirsiniz.

2019/2 AİLE HEKİMLİĞİ İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME GENEL ESASLAR

1- İller arası aile hekimliği yerleştirme işlemleri, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğine göre yapılacaktır.

2- İllerdeki boş aile hekimliği pozisyonlarına bir yerleştirme işlemi neticesinde doldurulamayan pozisyonlar münhal birim olarak ilan edilecektir.

3- Münhal olarak açılan birimin bulunduğu aile sağlığı merkezinde uzman aile hekimliği kontenjanı yok ise bu pozisyona aile hekimliği uzmanları başvuramayacaktır. Aile hekimliği uzmanı kontenjanı var ise hem aile hekimliği uzmanı hem de diğer hekimler başvurabilecektir.

4- Münhal birime yerleştirme işlemi için Bakanlığımıza bildirilen boş pozisyonlara, iller arası yerleştirme işlemi tamamlanıncaya kadar (noter sonuçları ilan edildiği tarih), il içinde yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

2019/2 AİLE HEKİMLİĞİ İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU ŞARTLARI

1- İller arası aile hekimliği yerleştirme işlemine sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 13 Aralık 2017 tarih 2017/21 sayılı ve 19 Mart 2019 tarih 2019/5 sayılı “Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri” konulu genelgeleri doğrultusunda muvafakatı uygun görülen diğer hekimler başvurabilecektir. Başvuruda bulunacak adaylar fiilen görev yaptığı ildeki münhal birimleri tercih edemeyecektir.

2- Görev yaptığı son pozisyonda fiilen 1 (bir) yıl süreyle çalışmayan aile hekimleri aile hekimliği yerleştirme işlemine başvuramayacaktır. Son başvuru tarihi itibariyle bu şartı taşımayan sözleşmeli aile hekimlerinin başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- 3359 sayılı Kanun kapsamında DHY (Devlet Hizmet Yükümlüsü) ve 4924 sayılı Kanun kapsamında görev yapanların ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli olarak çalışanların başvuruları kabul edilmeyecektir. (DHY, son başvuru tarihi itibariyle sonlandırılmış olmalıdır.)

4- Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin 9 uncu fıkrasına istinaden, iller arası aile hekimliği yerleştirme işlemine katılan, fakat yerleştirildiği farklı ildeki birimde görevine başlamayan aile hekiminin çalıştığı ildeki sözleşmesi feshedilir ve 1 (bir) yıl süreyle aile hekimliği yerleştirmesine başvuramaz.

5- Özelden (kamu dışı) yerleşerek aile hekimliği pozisyonlarında çalışan personel, tercih ettiği ilde özel için aile hekimi kontenjanı var ise başvurabilecektir.

İlan metni için tıklayınız

 

 

Kaynak: www.mymemur.com.tr

Sağlık Web Haber

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu