Sağlık Personeli Haber

2021 yılı kamu toplu iş sözleşmesi

Tanıtım (birbildigimvar.com) Bir Bildiğim Var

Yaklaşık 3 milyon memur ve kadroya geçen taşeronlarla beraber 1 milyona yakın kamu işçisinin maaş zamları için konfederasyonlar, hükümet ve sanayicilerle pazarlık masasına oturacak. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamu işçisinin 2021-2022 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek çerçeve protokol konusunda Türk-İş ile ortak hareket ettiklerini belirterek, “Bu birlikteliğimizi başarılı bir toplu iş sözleşmesiyle taçlandırmak istiyoruz” dedi.
Kısmi çalışma modellerinin uygulanmasına belirli şartlarla sıcak baktıklarını vurgulayan Arslan, “Yarım gün çalışan işçiler yarım ücret alabilir ama yarım gün çalışmışsa bile, sosyal güvenlik, emeklilik ve kıdem tazminatı hakları ile işe iade ve işsizlik ödeneği gibi imkânlardan mahrum olmamalı” diye konuştu.

Arslan, bu yılki kamu toplu iş sözleşme görüşmelerinin geçmiş yıllardan çok daha fazla işçiyi kapsaması ve eski taşeron işçilerin ilk kez toplu sözleşmeye dahil olmaları nedeniyle büyük önem taşıdığını belirtirken, “Bu görüşmelerden özellikle kadroya yeni geçen işçilerin beklentisi çok büyük.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu