Deney hayvanları ile hastalıklara çare arıyorlar!
İnönü Üniversitesinde 2005’te kurulan Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezinde bilimsel araştırmalar için üretilen deney hayvanları fare, sıçan ve tavşan, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerine gönderiliyor.
Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezi
Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezinde bugüne kadar yaklaşık 26 bin deney hayvanı üretimi gerçekleştirildi. Merkez Müdürü Doç. Dr. Suat Tekin: “Başvurular sonucunda deney hayvanları isteyenlere gönderiliyor. Aynı zamanda talep dahilinde akademisyenler araştırmalarını bizim merkezimizde gerçekleştirebiliyor” diye konuştu.
Deney hayvanları, öğretim üyesi ve asistanların bilimsel çalışmalarında kullanılıyor
Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezi tıp fakültesi başta olmak üzere birçok fakültenin bilimsel araştırmalarına katkıda bulunuyor. Merkezde üretilen deney hayvanları, öğretim üyesi ve asistanların bilimsel çalışmalarında kullanılıyor. Merkezde aynı zamanda Diyabet, Alzheimer, Parkinson, Epilepsi ve Nörodejeneratif gibi hastalıklar üzerinde çalışmalar yapılıyor ve bu hastalıkların ortaya çıkış nedenleri araştırılıyor.
Bugüne kadar 26 bin hayvan üretilmiş
Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezi, Türkiye genelindeki çok sayıda üniversiteye bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere hayvan gönderiyor, merkezde bugüne kadar 26 bin hayvan üretilmiş. Merkezde aynı zamanda deney hayvanları araştırma kursu da veriliyor uluslararası düzeyde geçerli sertifika alanlar, hayvanlara cerrahi işlem yapma şansı da buluyor.